banner
Hjem / Nyheter / Detaljer

Hva er forskjellen mellom LS- og LP LCR-tabeller?

Jun 17, 2024

1, Måleprinsipp
LS-modus (L-Series-modus): LS-modus bestemmer induktansverdien ved å måle resonansfrekvensen som dannes av induktansen under AC-signalet og kapasitansen parallelt med det. I denne modusen vil LCR-måleren sende ut et AC-signal og skanne en rekke frekvenser for å bestemme resonansfrekvensen til induktoren og dens parallellkondensator, og dermed beregne induktansverdien.
LP-modus (Load Pulse-modus): LP-modus er en metode for å bestemme induktansverdien ved å påføre en kort strømpuls (belastningspuls) på induktoren og måle spenningsendringen forårsaket av den. Denne metoden er spesielt egnet for måling av induktive komponenter med små motstandsbelastninger, som transformatorer, induktive spoler, etc.
2, Gjeldende scenarier
LS-modus: Ettersom LS-modus bestemmer induktansverdien ved å måle resonansfrekvensen, er den mer egnet for måling av rene induktive komponenter med liten eller ingen DC-motstand. I tillegg er LS-modus også egnet for måling av induktanskomponenter med høye Q-verdier, da den kan måle induktans og dens små kapasitanseffekter parallelt.
LP-modus: LP-modus er spesielt egnet for måling av induktive komponenter med DC-motstand, som transformatorer, induktive spoler osv. I tillegg kan LP-modus nøyaktig måle DC-motstanden (DCR) og kvalitetsfaktoren (Q) til induktive komponenter, som er ikke tilgjengelig i LS-modus.
3, Måling av hastighet og termiske effekter
Målehastighet: LP-modus tillater vanligvis raskere målehastighet fordi den bruker korte strømpulser for måling, noe som reduserer termiske effekter under måleprosessen. Dette gjør LP-modus mer egnet for automatiserte testmiljøer.
Termisk effekt: Under måleprosessen har den termiske stabiliteten til komponenten en betydelig innvirkning på måleresultatene. På grunn av bruken av korte strømpulser i LP-modus, kan det redusere virkningen av termiske effekter på målingen. I motsetning til dette kan det hende at LS-modus må vurdere den termiske stabiliteten til komponentene, da den involverer langsiktige effekter av AC-signaler.
4, Målenøyaktighet
Selv om både LS- og LP-modus kan gi høypresisjonsmålinger, avhengig av egenskapene til komponentene og testforholdene, kan den ene modusen være mer egnet enn den andre. For eksempel, i tilfelle av små induktansverdier, jo høyere frekvens, jo bedre målenøyaktighet, slik at LS-modusen kan være mer nøyaktig. For induktive komponenter med DC-motstand er LP-modus mer egnet.
 

Du kommer kanskje også til å like