banner
Hjem / Nyheter / Detaljer

Hvilket instrument kan lese kapasitans?

Jun 13, 2024

1, Kapasitansmåler
En kapasitansmåler, også kjent som en kapasitanstester, er et spesialisert instrument som brukes til å måle kapasitansverdier. Den har egenskapene til høy presisjon, høy stabilitet og enkel betjening, og er et av de mest brukte verktøyene for elektroniske ingeniører og entusiaster.
Arbeidsprinsipp: Kapasitansmåleren kan direkte måle kapasitansverdien til en kondensator gjennom interne målekretser og algoritmer. Når den er i bruk, kobler du ganske enkelt de to probene til kapasitansmåleren til de to endene av kondensatoren, og instrumentet vil automatisk måle kapasitansverdien og vise den på den digitale skjermen.
Funksjoner: Det finnes to typer kapasitansmålere: analoge kapasitansmålere og digitale kapasitansmålere. Analoge kapasitansmålere har vanligvis en relativt enkel struktur og lav pris, men målenøyaktigheten er relativt lav; Digitale kapasitansmålere har høyere målenøyaktighet og rikere funksjoner, som automatisk kalibrering, datalagring og overføring.
Bruksscenario: Kondensatormålere er mye brukt i elektronisk produksjon, vedlikehold, forskning og utvikling og andre felt for å teste kapasitansverdien til forskjellige kondensatorenheter, for å sikre stabiliteten og påliteligheten til kretser.
2, LCR-bord
LCR-meter er et multifunksjonelt elektronisk måleinstrument som samtidig kan måle parametere som induktans, kapasitans og motstand. Den har egenskapene til høy presisjon, bredt måleområde og enkel betjening, og har blitt mye brukt innen elektronisk testing og måling.
Arbeidsprinsipp: LCR-måleren kan samtidig måle parametere som induktans, kapasitans og motstand gjennom interne målekretser og algoritmer. Når det er i bruk, kobler du ganske enkelt de to probene til LCR-måleren til de to endene av den testede komponenten, og instrumentet vil automatisk måle og vise de relevante parameterverdiene.
Funksjoner: LCR-målere har høy presisjon, bredt måleområde og flere målemoduser. Den kan måle induktansverdier som strekker seg fra noen få mikrovolt til noen få tusen mikrovolt, kapasitansverdier som varierer fra noen få pikosekunder til noen få tusen mikrovolt, og motstandsverdier som varierer fra noen få milliohm til noen få megaohm. I tillegg støtter LCR-målere også flere målemoduser, som impedans, fasevinkel, kvalitetsfaktor, etc., for å møte ulike målebehov.
Bruksscenario: LCR-målere er mye brukt i felt som elektronisk produksjon, forskning og utvikling, kvalitetskontroll, etc., for å teste ytelsen og parameterne til ulike kretskomponenter. Ved kondensatortesting kan LCR-målere samtidig måle parametere som kapasitans, induktans og motstand til kondensatorer, noe som gir omfattende beskyttelse for kretsens stabilitet og pålitelighet.
3, multimeter
Et multimeter er et universelt elektronisk måleinstrument som kan måle ulike parametere som spenning, strøm og motstand. Under spesifikke innstillinger kan et multimeter også brukes til å lese kapasitansverdier.
Arbeidsprinsipp: I motstandsmodus kan multimeteret estimere kapasitansverdien ved å måle strømendringene under lade- og utladingsprosessene til kondensatoren. Denne metoden har imidlertid relativt lav målenøyaktighet og er kun egnet for grov estimering av kapasitansverdier.
Funksjoner: Multimeteret er multifunksjonelt, lett å bære og enkelt å betjene. Selv om kapasitansmålefunksjonen er relativt svak, har den fortsatt en viss bruksverdi i daglig vedlikehold og feilsøking.
Bruksscenario: Multimetre brukes hovedsakelig til elektronisk vedlikehold, feilsøking og enkel testing. Ved kapasitanstesting kan et multimeter tjene som et hjelpeverktøy for foreløpig inspeksjon og vurdering av kapasitansverdier.
 

Du kommer kanskje også til å like