banner
Σπίτι / Ειδήσεις / Λεπτομέρειες

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των πινάκων LS και LP LCR;

Jun 17, 2024

1, Αρχή μέτρησης
Λειτουργία LS (λειτουργία σειράς L): Η λειτουργία LS καθορίζει την τιμή αυτεπαγωγής μετρώντας τη συχνότητα συντονισμού που σχηματίζεται από την αυτεπαγωγή κάτω από το σήμα AC και την χωρητικότητα παράλληλα με αυτό. Σε αυτή τη λειτουργία, ο μετρητής LCR θα εξάγει ένα σήμα AC και θα σαρώσει μια σειρά συχνοτήτων για να προσδιορίσει τη συχνότητα συντονισμού του επαγωγέα και του παράλληλου πυκνωτή του, υπολογίζοντας έτσι την τιμή της επαγωγής.
Λειτουργία LP (Load Pulse mode): Η λειτουργία LP είναι μια μέθοδος προσδιορισμού της τιμής επαγωγής εφαρμόζοντας έναν βραχύ παλμό ρεύματος (παλμό φορτίου) στον επαγωγέα και μετρώντας την αλλαγή τάσης που προκαλείται από αυτόν. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τη μέτρηση επαγωγικών εξαρτημάτων με μικρά φορτία αντίστασης, όπως μετασχηματιστές, επαγωγικά πηνία κ.λπ.
2, ισχύοντα σενάρια
Λειτουργία LS: Καθώς η λειτουργία LS καθορίζει την τιμή της επαγωγής μετρώντας τη συχνότητα συντονισμού, είναι πιο κατάλληλη για τη μέτρηση καθαρών επαγωγικών εξαρτημάτων με μικρή ή καθόλου αντίσταση DC. Επιπλέον, η λειτουργία LS είναι επίσης κατάλληλη για τη μέτρηση στοιχείων αυτεπαγωγής με υψηλές τιμές Q, καθώς μπορεί να μετρήσει παράλληλα την επαγωγή και τις μικρές επιδράσεις της χωρητικότητας.
Λειτουργία LP: Η λειτουργία LP είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τη μέτρηση επαγωγικών εξαρτημάτων με αντίσταση DC, όπως μετασχηματιστές, επαγωγικά πηνία κ.λπ. Επιπλέον, η λειτουργία LP μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την αντίσταση DC (DCR) και τον παράγοντα ποιότητας (Q) των επαγωγικών εξαρτημάτων, τα οποία δεν είναι διαθέσιμο σε λειτουργία LS.
3, Μέτρηση ταχύτητας και θερμικών επιδράσεων
Ταχύτητα μέτρησης: Η λειτουργία LP συνήθως επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα μέτρησης επειδή χρησιμοποιεί βραχείς παλμούς ρεύματος για μέτρηση, μειώνοντας τις θερμικές επιδράσεις κατά τη διαδικασία μέτρησης. Αυτό καθιστά τη λειτουργία LP πιο κατάλληλη για αυτοματοποιημένα περιβάλλοντα δοκιμών.
Θερμική επίδραση: Κατά τη διαδικασία μέτρησης, η θερμική σταθερότητα του εξαρτήματος έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της μέτρησης. Λόγω της χρήσης σύντομων παλμών ρεύματος στη λειτουργία LP, μπορεί να μειώσει την επίδραση των θερμικών επιδράσεων στη μέτρηση. Αντίθετα, η λειτουργία LS μπορεί να χρειαστεί να λάβει υπόψη τη θερμική σταθερότητα των εξαρτημάτων καθώς περιλαμβάνει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των σημάτων AC.
4, Ακρίβεια μέτρησης
Παρόλο που και οι δύο λειτουργίες LS και LP μπορούν να παρέχουν μετρήσεις υψηλής ακρίβειας, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων και τις συνθήκες δοκιμής, η μία λειτουργία μπορεί να είναι καταλληλότερη από την άλλη. Για παράδειγμα, στην περίπτωση μικρών τιμών επαγωγής, όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα, τόσο καλύτερη είναι η ακρίβεια μέτρησης, επομένως η λειτουργία LS μπορεί να είναι πιο ακριβής. Για επαγωγικά εξαρτήματα με αντίσταση DC, η λειτουργία LP είναι πιο κατάλληλη.
 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει