banner
Casa / Notícies / Detalls

Quina diferència hi ha entre les taules LCR LS i LP?

Jun 17, 2024

1, principi de mesura
Mode LS (mode de sèrie L): el mode LS determina el valor de la inductància mesurant la freqüència de ressonància formada per la inductància sota el senyal de CA i la capacitat en paral·lel amb aquest. En aquest mode, el mesurador LCR emetrà un senyal de CA i escanejarà una sèrie de freqüències per determinar la freqüència de ressonància de l'inductor i el seu condensador paral·lel, calculant així el valor de la inductància.
Mode LP (mode de pols de càrrega): el mode LP és un mètode per determinar el valor d'inductància aplicant un pols de corrent curt (pols de càrrega) a l'inductor i mesurant el canvi de tensió causat per aquest. Aquest mètode és especialment adequat per mesurar components inductius amb càrregues de resistència petites, com ara transformadors, bobines inductives, etc.
2, Escenaris aplicables
Mode LS: com que el mode LS determina el valor de la inductància mesurant la freqüència de ressonància, és més adequat per mesurar components inductius purs amb poca o cap resistència de CC. A més, el mode LS també és adequat per mesurar components d'inductància amb valors Q elevats, ja que pot mesurar la inductància i els seus petits efectes de capacitat en paral·lel.
Mode LP: el mode LP és especialment adequat per mesurar components inductius amb resistència DC, com ara transformadors, bobines inductives, etc. A més, el mode LP pot mesurar amb precisió la resistència DC (DCR) i el factor de qualitat (Q) dels components inductius, que no està disponible en mode LS.
3, mesura de velocitat i efectes tèrmics
Velocitat de mesurament: el mode LP sol permetre una velocitat de mesurament més ràpida perquè utilitza polsos de corrent curts per a la mesura, reduint els efectes tèrmics durant el procés de mesura. Això fa que el mode LP sigui més adequat per a entorns de proves automatitzades.
Efecte tèrmic: durant el procés de mesura, l'estabilitat tèrmica del component té un impacte significatiu en els resultats de la mesura. A causa de l'ús de polsos de corrent breus en mode LP, pot reduir l'impacte dels efectes tèrmics en la mesura. En canvi, el mode LS pot haver de tenir en compte l'estabilitat tèrmica dels components, ja que implica els efectes a llarg termini dels senyals de CA.
4, precisió de la mesura
Tot i que tant els modes LS com LP poden proporcionar mesures d'alta precisió, depenent de les característiques dels components i les condicions de prova, un mode pot ser més adequat que l'altre. Per exemple, en el cas de valors d'inductància petits, com més gran sigui la freqüència, millor serà la precisió de mesura, de manera que el mode LS pot ser més precís. Per a components inductius amb resistència de corrent continu, el mode LP és més adequat.
 

Potser també t'agrada