banner
Haza / Hírek / Részletek

Mi a különbség az LS és az LP LCR táblázatok között?

Jun 17, 2024

1, Mérési elv
LS mód (L-Series mód): Az LS mód az induktivitás értékét a váltakozó áramú jel alatti induktivitás által alkotott rezonanciafrekvencia és azzal párhuzamosan a kapacitás mérésével határozza meg. Ebben az üzemmódban az LCR mérő váltóáramú jelet ad ki, és egy sor frekvenciát pásztáz, hogy meghatározza az induktor és a párhuzamos kondenzátor rezonanciafrekvenciáját, ezáltal kiszámítja az induktivitás értékét.
LP mód (Load Pulse mode): Az LP mód az induktivitás értékének meghatározására szolgáló módszer az induktorra adott rövid áramimpulzus (terhelési impulzus) és az általa okozott feszültségváltozás mérése révén. Ez a módszer különösen alkalmas kis ellenállású induktív alkatrészek mérésére, mint például transzformátorok, induktív tekercsek stb.
2, Alkalmazható forgatókönyvek
LS mód: Mivel az LS mód a rezonanciafrekvencia mérésével határozza meg az induktivitás értékét, ezért alkalmasabb tiszta induktív komponensek mérésére, amelyeknek egyenáramú ellenállása kicsi vagy nincs. Emellett az LS mód alkalmas a nagy Q értékű induktivitás komponensek mérésére is, mivel párhuzamosan tudja mérni az induktivitást és annak kis kapacitású hatásait.
LP mód: Az LP mód különösen alkalmas egyenáramú ellenállású induktív alkatrészek mérésére, mint például transzformátorok, induktív tekercsek stb. Ezen túlmenően az LP mód pontosan tudja mérni az induktív komponensek egyenáramú ellenállását (DCR) és minőségi tényezőjét (Q), ami LS módban nem elérhető.
3, Sebesség és hőhatások mérése
Mérési sebesség: Az LP mód általában nagyobb mérési sebességet tesz lehetővé, mert rövid áramimpulzusokat használ a méréshez, csökkentve a hőhatásokat a mérési folyamat során. Ez az LP módot alkalmasabbá teszi automatizált tesztelési környezetekhez.
Hőhatás: A mérési folyamat során az alkatrész hőstabilitása jelentős hatással van a mérési eredményekre. A rövid áramimpulzusok LP módban történő használata miatt csökkentheti a hőhatások mérésre gyakorolt ​​hatását. Ezzel szemben az LS módnak figyelembe kell vennie az alkatrészek hőstabilitását, mivel ez magában foglalja az AC jelek hosszú távú hatásait.
4, mérési pontosság
Bár az LS és az LP mód is nagy pontosságú mérést biztosít, az alkatrészek jellemzőitől és a vizsgálati körülményektől függően az egyik mód alkalmasabb lehet, mint a másik. Például kis induktivitásértékek esetén minél nagyobb a frekvencia, annál jobb a mérési pontosság, így az LS mód pontosabb lehet. Az egyenáramú ellenállású induktív alkatrészekhez az LP üzemmód alkalmasabb.
 

Akár ez is tetszhet